Optimer dit immunforsvar - Natures-Help
CBD,  Helbred,  Ikke-kategoriseret,  Immunforsvar,  Kosttilskud,  Naturlig hjælp

Optimer dit immunforsvar og dit indtag af CBD

Et stærkt immunforsvar er vigtigt for vores helbred og livskvalitet. Hvad kan vi gøre for at styrke vores immunforsvar – og blive bedre til at modstå vira og bakterier?

Tilsyneladende meget:

 • Spis sundt 
 • Få nok søvn (7-8 timer hver nat) 
 • Bevæg dig og få frisk luft 
 • Ingen rygning 
 • Drik alkohol i moderate mængder 
 • Gør noget godt for dig selv 
 • I influenza-corona tider, håndvask og afstand og afspritning 
 • Skab balance i kroppen ved hjælp af CBD 

Som beskrevet her er Cannabidiol (CBD) en vigtig faktor til opretholdelse af kroppens sundhedstilstand via det endocannabinoide system.

Kroppen producerer selv cannabinoider (endocannabinoider) herunder CBD. Alligevel oplever ganske mange, at komme i mangeltilstand, som kan vise sig i form af mentale og fysiske ubalancer, bl.a. depression, betændelsestilstande, autoimmune sygdomme, træthed, eksem m.m. Nogle forskere mener, at mennesker, der ikke producerer nok endocannabinoider i højere grad døjer med psykiske lidelser som angst og depression. 

Det skyldes ofte, at kroppen ikke “fodres” med de rette betingelser og næring.

Heldigvis kan du selv øge indholdet af CBD, de øvrige cannabinoider samt de uundværlige CB1 og CB2 receptorer bl.a. ved at:

 • Tage kolde bade eller ophold dig i naturen om vinteren. Afslut dine bade med 30 sekunder under koldt vand – og mærk effekten! Du øger antallet af CB1 receptorer.
 • Drik kaffe jævnligt. Da kaffe kan forstyrre søvnen anbefales det at drikke kaffen før middag. Du kan også indtage det rene kaffebær, som indeholder mange sunde næringsstoffer. Kaffe medvirker til at øge CB1 receptorerne
 • Indtage olivenolie. Doser lidt olivenolie over din salat. Olivenolie medvirker også til at øge niveauet af CB1 receptorer.
 • Spis frugt og grønt, da de indeholder flavonoider, som er en mangfoldig gruppe af planteforbindelser kendt for at stimulere endocannabinoidsystemet. Jo mere farverig maden er, jo rigere er den i flavonoider. Rå frugt og grønt indeholder en større mængde flavonoider end fx kogt.
 • Drik the, hovedsageligt grønt the. Te indeholder catechins, som er antioxidantforbindelser, der har antiinflammatoriske og neurobeskyttende virkninger. Forskere har fundet, at katekiner i te er målrettet og binder til cannabinoidreceptorer i centralnervesystemet.
 • Osteopati anvendes til behandling af ​​sygdom ved at massere knogler, led og muskler. En undersøgelse fandt, at endocannabinoidniveauer steg med 168% i gennemsnit efter osteopatisk behandling.
 • Spis probiotika, da det kan stimulere og understøtte endocannabinoid-systemet. I en undersøgelse fandt forskere, at lactobacillus acidophilus, en specifik probiotisk art, øger ekspressionen af ​​CB2-receptorer.
 • Spis mørk chokolade. Den er rig på antioxidanter, såsom flavonoider og polyfenoler, som reducerer oxidativt stress. Men interessant nok indeholder det også endocannabinoidanandamid. Mørk chokolade bremser nedbrud af anandamid, hvilket øger mængden af ​​anandamid, der stimulerer dit endocannabinoid-system.
 • Lav afstressende øvelser, prøv fx at meditere, gå lange ture (gerne i naturen), lyt til beroligende musik, læs en god bog. Stress, særligt følelsesmæssigt stress kan reducere antallet af CB1 receptorer
 • Dyrk motion. Medium og højintensiv motion har vist sig at aktivere endocannabinoid-systemet. Forskning viser også, at motion signifikant opregulerer CB1-receptorer og forbedrer CB1-receptorens følsomhed, og det er grunden til, at motion kan beskytte mod konsekvenserne af stress.
 • Spis fisk og andre fødevarer med omega 3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer er essentielle fedtstoffer, som din krop ikke selv kan fremstille. De er nødvendige for den normale elektriske funktion af din hjerne og nervesystem. Forskning viser, at de øger syntesen af ​​endocannabinoider og upregulerer både CB1- og CB2-receptorer

Da cannabidiol (CBD) bl.a. modvirker nedbrydningen af endocannabinoiderne kan kombinationen mellem optimering af det endocannabinoide system og øget indtag af CBD vise sig at give en ganske bemærkelsesværdig effekt.

Er du i perioder udfordret på at styrke dit endocannabinoide system fx gennem ovenstående råd er der heldigvis andet du kan gøre. Med et dagligt indtag af en god CBD olie fodres kroppen med cannabinoider, så det endocannabinoide system fortsat kan arbejde på at opretholde kroppens balance.

Hvorfor oplever mange bedring af sundheden med CBD? Læs den videnskabelige forklaring her.

Vigtigheden af kvalitet

Selvom der synes mange positive udfald ved brug af CBD, er det også vigtigt at huske på, at ikke alle former for CBD er kvalitetskontrollerede. Derfor er det også essentielt at undersøge sin forhandler, så man ikke får et produkt, der ikke virker som det skal. Hos Natures-Help.eu sælges der kvalitetskontrollerede produkter i forskellige former. Man kan altså selv vælge om man vil indtage sin CBD i form af en olie, en te, en pille eller noget helt fjerde. Herudover skal man ikke være nervøs for, om købet af CBD-produkter fra Natures-Help er ulovlige. Fordi indholdet af THC i deres produkter altid er under 0,2%, vil man ikke blive høj af produkterne og de er lovlige at købe i Danmark. 

De mange forskellige måder at indtage CBD på, er også med til at gøre det lettere at optimere sit indtag af det. Alt efter hvad man selv synes er lettest og giver bedst mening, findes der et produkt, der imødekommer efterspørgslen. I dag findes der endda vingummi, der indeholder CBD, så man kan få lidt sødt samtidig med, at man gør noget godt for sin krop og psyke. Derved skal man heller ikke nødvendigvis bekymre sig om at sluge en pille, hvis man ikke har lyst til det. 

Ovenstående er baseret på:
www.optimallivingdynamics.com/blog/how-to-stimulate-and-support-your-endocannabinoid-system

www.sdu.dk/da/nyheder/forskningsnyheder/cannabis

videnskab.dk/krop-sundhed/indledende-forsoeg-medicinsk-cannabis-goer-hjernen-mere-aktiv

Opdateres

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *