Medicinsk cannabis og CBD olie fra Natures-Help
Hamp

Er der forskel på CBD olie og medicinsk cannabis?

Det korte svar er JA – der kan være stor forskel, især på THC indholdet og prisniveau.

Se de væsentligste forskelle i oversigten.

Herudover findes der cannabis-baseret medicin, som er lægemidler der indeholder stoffer fra cannabisplanten. Disse kan være syntetisk fremstillet, og derved får man ikke fuld effekt af alle plantens dele.

Lægemiddelstyrelsen har anerkendt at cannabis  ”indeholder stoffer, der kan have gavnlige medicinske effekter”. Stadig mere og mere forskning bekræfter at CBD fra cannabisplanten kan hjælpe mod flere lidelser ved at hjælpe kroppen med at genfinde balance:

  • Cannadiske forskere har fundet, at flavonoider i hampplanten har mere end 30 gange bedre effekt mod hovedpine end almindelige hovedpinepiller med acetylsalicylsyre.
  • CBD er bevist effektivt til at minimere inflammationer
  • CBD kan fremme produktionen af kroppens lykkehormoner oxytocin og dopamin
  • CBD har en beroligende effekt, som kan hjælpe med at kontrollere mange forskellige følelsesmæssige tilstande.
  • I et forsøg blev der målt lavere mængder af CB2 receptorer i rygraden på personer med ledbrusksmerter og forskere peger på en sammenhæng mellem denne mangel og senere udvikling af kondropati (ledbrusksmerter)
  • I et forsøg viste CBD sig at regulere produktionen af hudens sebum produktion og betegnes som “lovende terapeutisk middel mod akne”. Der er i øjeblikket en del forsøg i Danmark om brug af CBD mod smerter. Smertelindring er og har historisk været en af de mest udbredte årsager til anvendelse

Hvis man vælger at prøve CBD olie er det vigtigt at finde et kvalitets produkt, hvor du er sikker på at olien indeholder de angivne værdier af særligt CBD og THC. Vælg en forhandler med GMP og som kan fremvise laboratorierapporter. Den nordjyske CBD forhandler Natures-Help sælger det anerkendte mærke Neurogan, som både har GMP certificering og laboratorietests tilgængelige.

Opdateres

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *