Forstadier til Parkinson_CBD fra Natures-Help
Brugererfaringer,  CBD,  Helbred,  Parkinson

CBD og Parkinson

84-årig på cannabis-olie: “Uden den ville han ikke være her i dag”

Knud Andersen fra Løgstør havde forstadier til Parkinson og var ifølge sin datter døden nær. Olie lavet på cannabisplanten blev hans redning.

En pipette olie om dagen holder doktoren væk. 

Det kan umiddelbart lyde som en kæk omskrivning af et gammelt ordsprog, men i Knud Andersens tilfælde er det faktisk sandt. 

Siden han i august 2018 begyndte at tage en pipette med cannabidiol-olie (CBD) fra Natures-Help om dagen, har han været i opsigtsvækkende bedring. Plejehjemspersonalet, hans datter og alle andre, der har kendt til hans forløb, er målløse, påpeger datteren, Hanne Bolette Nouri Andersen.

“Hans blodtryk er normalt, hans kolesteroltal er normalt, og han har ikke haft hoste, forkølelse eller maveonder. Ingenting.” 

CBD BEKÆMPEDE SYMPTOMER PÅ PARKINSON

Tilbage i 2010 besøgte Knud Andersen sin datter i USA. Her fik han konstateret et forstadie til Parkinson. En neurodegenerativ sygdom i frontallappen, kaldte lægerne det. Konsekvensen var, at han nærmest ikke kunne bevæge sine lemmer, og hvis han gjorde, rystede han. Og sproget gik langsomt ned ad bakke. 

Alt dette ændrede sig, da Knud Andersen begyndte at indtage CBD-olie, som er et naturligt stof fra hampplanten. Pludselig fik han masser af energi og kreative idéer.

“Han prøver engang imellem at komme ud af kørestolen, og så siger jeg til ham: Far, det skal du da ikke? Og så siger han: Hvorfor? Og kigger på mig, som om jeg er åndssvag,” fortæller Hanne Bolette Nouri Andersen. 

“Jeg tror vitterligt ikke, han ville være her den dag i dag, hvis ikke han var kommet på olien.”

OLIEN ER EN NØDVENDIGHED

Hanne Bolette Nouri Andersen, der til dagligt bor i USA, har haft sine kampe med det danske sundhedsvæsen. Hun har generelt oplevet en udbredt skepsis omkring, at CBD har hjulpet hendes far. Til trods for, at han i dag har det bedre end nogensinde før. 

Men for Bolette er der ingen tvivl. 

“Da jeg var hjemme i oktober 2019, finder jeg ud af, at han var blevet taget af sine blodtrykspiller. For hans blodtryk er okay, sagde de. Og det har det været lige siden. Derudover har han heller ikke haft en eneste forkølelse, problemer med lungerne eller maven, siden da. Modsat andre på plejehjemmet,” siger hun. 

Hvad tænker du om, at CBD befinder sig i en gråzone og endnu ikke anerkendes som kosttilskud i Danmark? 

“Jamen, hvis det ikke er et kosttilskud, så vil jeg sige, at det er en nødvendighed. Jeg kan ikke kalde det andet. Jeg synes, alle ældre skulle have lov til at få det. Der er flere nede på plejehjemmet, som tager det. Og når de løber tør for deres lille lager, så køber de ligesom jeg igennem Natures-Help.”

Hanne Bolette Nouri Andersen har ikke oplevet nogen bivirkninger hos hendes far. Tværtimod kan hun mærke, når han ikke får indtaget sin daglige dosis. Så har faren mindre appetit og hans aktivitet daler. 

“Jeg er også selv begyndt at tage det. Ikke fordi jeg har nogle skavanker, men fordi jeg tror på, at det påvirker vores immunforsvar.”

Bolette var sidst hjemme i marts, hvor hendes far – “frisk som en havørn” – drog med hende og børnebørnene i sommerhus.

Se, hvordan Knud holder sig i form ved bl.a. at anvende sin motionscykel: https://vimeo.com/413225322

Studier bekræfter effekt

Flere studier bekræfter, at CBD har en positiv effekt for parkinson patienter. Et studie fra 2014 viser en tydelig sammenhæng mellem indtag af CBD og øget livskvalitet. Et andet studie fra 2016 viser, en antiinflammatorisk effekt ved brug af CBD i parkinsonpatienter, som til dels kan være med til at forbedre disse patienters tilstand.

Opdateres

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *