CBD hudpleje fra Natures Help
CBD,  Hud,  Rosacea

CBD i hudpleje hitter

I 2019 fik CBD i hudpleje sit helt store gennembrud, og intet tyder på at hypen har aftaget i 2020.

Skuespillerinden Melissa McCarthy masserede fødderne ind i olie før Oscar showet, og Kim Kardashian holdt et babyshower for sit yngste barn hvor temaet var CBD.

CBD er en god kilde til antioxidanter, virker antiinflammatorisk, regulerer olieproduktionen i huden og kan dermed have en positiv virkning på uren hud. Samtidig kan CBD have en positiv effekt på tør hud, og hud i ubalance. CBD fremmer store mængder A- og E vitamin, som er kendt for deres anti-aging effekt, disse medvirker til at mindske og modvirke fine linjer og rynker.

CBD arbejder via det endocannabinoide system på at skabe balance, der hvor din hud trænger og er derfor ideel til alle hudtyper.

Man har fundet, at ECS (det endocannabinoide system) også er tilstede i huden. CBD virker dermed både udvortes og indvortes. Der er i øjeblikket stor fokus på CBDs effekt i hudplejeprodukter og vi ser flere og flere hudplejeprodukter på markedet. Og det er der ganske gode grunde til.

Rig på antioxidanter

CBD arbejder mod frie radikaler (de ustabile atomer, der forårsager skade på sunde celler, proteiner og DNA) og reducerer forekomsten af inflammatoriskbaserede hudtilstande og almindelige problemer som rynker.

Da CBD kommer fra en plante, er det ingen overraskelse, at den er rig på antioxidante næringsstoffer. En undersøgelse foretaget af Medical University of Bialystok, Mickiewicza, Polen viser, at CBD er en potent kilde til at aktivere store mængder af antioxidanterne vitamin A og E, som er meget populære i hudplejeprodukter bl.a. grundet deres anti-age effekt.

CBD mod acne/betændelse

En undersøgelse fra 2014 viste, at CBD kan betragtes som et yderst effektivt middel mod akne. CBD viste sig at regulere produktionen af hudens sebum produktion og betegnes som “lovende terapeutisk middel mod akne” af Journal of Clinical Investigation.

Flere brugere af CDB olie og CBD creme fra Neurogan har haft positive erfaringer med CBD mod acne. Bl.a. søstrene Emma og Lærke Olssen. Læs mere her.

CBD til psoreasis og ar

En forskningsundersøgelse fra april 2019 viser en signifikant bedring hos en række psoreasispatienter samt en gruppe med atopisk dermatitis samt ar. Patienterne smurte de angrebne områder to gange dagligt med en CBD beriget salve i 3 måneders. Resultaterne viste, at topisk behandling med CBD-beriget salve forbedrede hudparametrene, symptomerne og også PASI-indeksscoren signifikant. Ingen irriterende eller allergiske reaktioner blev dokumenteret i løbet af perioden. Undersøgelsens konklusioner: Den topiske administration af CBD-salve uden THC er et sikkert og effektivt ikke-invasivt alternativ til forbedring af livskvaliteten hos patienter med nogle hudlidelser, især på inflammatorisk baggrund.

Også Trine på 41 fik stor gavn af CBD. Efter i flere år at være plaget af rødme, svie og kløe i ansigtet begyndte hun at smøre med CBD olie. Efter blot 8 dage skete en markant bedring. Læs mere her.

Understøtter smertelindring

Måske er CBDs mest undersøgte fordel dens evne til at give smertelindring. Forskere antager, at CBDs virkning på smerter er relateret til dets interaktion med det endocannabinoid-systemet (ECS). Receptorerne i ECS hjælper celler med at behandle og reagere på stimuli udefra. Ved at fungere som en sekundær forsvarslinje for vores receptorer (CB1+CB2) hjælper CBD med at understøtte en sund inflammatorisk proces og balancerer kroppens smertesignalsystem.

Hvordan absorberes CBD via huden?

Når CBD påføres lokalt på huden, absorberes det dybt ind i overhuden, men det når ikke blodbanen. Af denne grund giver topisk anvendt CBD ikke de mentale fordele, som oral indtagelse eller røget CBD er blevet synonymt med; det har sit eget unikke sæt hudfordele.

Topisk anvendt CBD stimulerer cannabinoidreceptorer, der bor på hudens overflade, hvilket bidrager til at balancere kroppens smertesignalering, aldring m.m.

Hudplejeprodukter med CBD bliver stadig mere og mere populære og udvalget stiger. Det er dog vigtigt at produkterne indholder tilstrækkelige mængder CBD for at opnå effekt samt at de øvrige ingredienser ikke generer huden. Den danske leverandør Neurogan har et stort udvalg af hudplejeprodukter med højt indhold af CBD samt effektive naturlige, økologiske plantebaserede ingredienser.

Opdateret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *