CBD som kosttilskud
CBD,  Helbred,  Kosttilskud

CBD som livslangt tilskud til kosten?

”Husk din daglige vitaminpille” – bør måske i stedet suppleres med/erstattes med daglige CBD indtag….

Flere og flere undersøgelser bekræfter, at CBD hjælper med at (gen)oprette kroppens generelle sundhedstilstand via det endocannabinoide system (ECS). Cannabinoider er nemlig involveret i appetit, blodtryk, blodgennemstrømning til hjernen, fordøjelse, kvalme, immunsystemet, inflammation, hukommelse, humør, bevægelse, smerte, reproduktion, stress m.m.

Løbende igangsættes nye forsøg til at afdække stadig flere tilstande, hvor CBD kan gøre en positiv forskel. I USA og Israel er forskningen ganske omfattende og i Danmark har NEYE-Fonden senest igangsat et forsøg vedr. cannabis og lindring af nerveskader mm ifm. kræftbehandling.

Men hvorfor livslangt tilskud?

Vi ved, at CBD konstant arbejder på at skabe homøostase (balance) i kroppen via tarm-, immun-, nerve-, lymfesystemet og bindevævet. Ved dagligt at indtage CBD-produkter kan man forsøge at forhindre mangeltilstande af cannabinoider i kroppen – fremfor først at behandle når mangeltilstanden er indtruffet.

Det er vigtigt løbende at tilpasse doseringen til den situation man er i. Stress, søvnmangel, mørke, bekymringer m.m. påvirker vores sundhedstilstand, og derfor vil det være naturligt i perioder at øge indtag – mens doseringen kan nedbringes i andre perioder. Man kan evt. anvende de forskellige CBD produkter supplerende, fx vape til øjeblikke virkning (fx migræne) og olie/kapsler til løbende effekt.

Mange oplever, at der skal væsentlig mere CBD til før ønskede effekt indtræffer (i perioder). Indrapporterede bivirkninger begrænser sig til mundtørhed, svimmelhed, øget tarmaktivitet, kvalme, træthed/søvnløshed, influenza-lignende symptomer – i så fald kan man øge indtag af vand og evt. nedbringe doseringen. Til dags dato er der ikke fundet ”den skadelige dosis”.

Opdateret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *