CBD mod tristhed og modløshed
CBD,  Helbred,  Kosttilskud

Manglende energi, trist og modløs … kan CBD hjælpe?

Motion, fitness, arbejdsliv og hverdagen kræver energi – som til tider kan være svær at finde…

Nu er der heldigvis hjælp at hente fra naturen! Undersøgelser viser nemlig, at CBD kan øge kroppens energiniveau og dermed det daglige overskud.

Hvordan CBD kan hjælpe til mere energi og udholdenhed

CBD påvirker kroppen via det endocannabinoide system (ECS), som omfatter tarmsystem, nervesystem, lymfesystemet, immunsystemet, bindevæv og organer. ECS forsøger konstant at bringe kroppen i homeostase, balance. Til dette formål er det afgørende, at kroppens niveau af cannabinoider er optimal. Er det ikke tilfældet, kan kroppen blive inflammatorisk og ramt af diverse sygdomme. Læs mere om ECS.

En sygdomsfri krop i balance har mere overskud end en krop som kæmper med inflammationer og andre ubalancer. Desuden viser undersøgelser, at CBD kan:

Øge blodgennemstrømning og dermed beskytte/afhjælpe kredsløbsproblemer som vævsdød/ iskæmi og sikrer energi til organer mm.

Øget blodgennemstrømning mindsker samtidig risikoen for muskelkramper og træthed, som er et almindeligt problem efter træning på grund af akkumulering af mælkesyre. Hvis du indtager CBD olie efter træning, kan det øge iltningen af blodet. Det hjælper med at fjerne mælkesyren fra musklerne, så du nemt kan slippe af med træthed og ømhed. Når blodgennemstrømningen forbedres, vil musklerne automatisk slappe af og musklernes kar vil også blive udvidet.  

Styrke skelettet og forhindre tab af knoglemasse, fx forhindre osteoporose. En undersøgelse fra 2008 viser, at CBD1 samt CB2 receptorer medvirker til at regulere skelettet samt at der er påvist nedsatte mængder af CB1 og CB2 receptorer i knoglestrukturen hos patienter med osteporose.

Træt, modløs, trist….

En anden måde CBD kan øge energiniveauet på er, ved at hjælpe mod tristhed og modløshed.

Et forskerhold fra Aarhus Universitet har i 2018 påvist, at CBD virker effektivt og hurtigt mod depression hos rotter og mus. Undersøgelsen viser, at CBD indtagelse skaber flere kontaktpunkter mellem nervecellerne i hjernen, og dermed kan kurere en depression. Det Frie Forskningsråd har finansieret en fortsættelse af studiet, hvor effekterne undersøges på mennesker.

En undersøgelse fra 2010 understøtter forsøget og viser, at CBD kan stimulere til en øget produktion af serotonin i hjernen, hvilket kan reducere symptomerne på angst og depression.

En andet studie med ca. 12.000 forsøgspersoner fra Washington State University viser at 89,3% af deltagerne oplevede reduktion af deres depression, 93,5 oplevede mindre angst og 93,3 oplevede en reduktion af stress ved indtagelse af CBD.

Har du lyst at prøve CBD kan det anbefales at starte med 5-15 mg. CBD dagligt. CBD indtages oftest i olie, hvor den dryppes under tungen og virker i 30-60 sek. inden man synker. En god opstartsflaske kunne være denne “light” med 8,33 mg. CBD/dosis (0,5 ml). Sørg for at købe din olie hos en forhandler, som kan vejlede vedr. dosering og som kan garantere at THC i olierne er på max 0,2%.

Opdateret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *