Angst og CBD
CBD,  Hamp

Er du i dagligdagen præget af angst? Prøv CBD som behandlingsmiddel

I dagens Danmark er der flere og flere, som lider af angst. Det er ofte en lidelse, som har store konsekvenser i dagligdagen da angst i mange tilfælde kan sætte store begrænsninger. Det kan være begrænsninger jobmuligheder, på daglige gøremål og sociale begivenheder. I nogle tilfælde kan man være så præget af sin angst, at det kan være en bedrift i sig selv blot at komme igennem dagen. Mange mennesker, som lider af angst, døjer ofte med tankemylder, og det kan derudover også vise sig fysisk på kroppen på forskellige måder. Man kan derfor med god grund søge efter metoder, som kan hjælpe en til at dulme sine angst- og stresssymptomer. 

CBD mod angst 

CBD står for Cannabidiol, som er et komponent, der stammer fra hampplanten. Til forskel for cannabis fra hampplanten, som mange ofte forbinder med hash eller lignende stoffer, har CBD ingen euforiserende effekt på kroppen. Til gengæld kan det havde mange gavnlige effekter på forskellige lidelser. Af denne grund er stoffet også lovligt i de fleste lande, og man vil dermed kunne indtage CBD uden bekymringer for at blive påvirket psykoaktivt. Der er dog mange, der forbinder eller forveksler CBD med THC, som netop er det komponent fra hampplanter, som indeholder det euforiserende stof. Der har dog gennem de sidste år eksempelvis gennem forskning været en øget opmærksomhed på CBD, som altså ikke er euforiserende. Dette har bidraget til, at flere og flere har prøvet produktet med positiv effekt, da det har mange helbredsmæssige fordele. Det har vist sig at være gavnligt for mennesker, som døjer med forskellige lidelser – heriblandt angst. 

Angst er en psykisk lidelse, som kan være svær eller umulig selv at kontrollere. Det kan derfor være en kæmpe hjælp for mennesker med angst at indtage et stof, som kan medvirke til at mindske de lidelser og den virkning på krop og sind, som er forbundet med angsten.

Forskning viser, at CBD kan have en positiv effekt på angst. Det skyldes dels, at CBD aktiverer serotonin-receptorerer som bl.a. påvirker depression og angst. Herved forbedres kroppens evne, til at udnytte den stimuli, som kan øge produktionen af serotonin. Desuden kan CBD reducere amygdalas respons på frygt-stimuli samt fremkalde antipaniske effekter, ved at nedsætte aktiviteten af 5-HT1A receptorer i det område i hjernen (PAG) som er særligt afgørende for modulering af følelsesmæssig reaktivitet over for stress.

Det viser sig, at en dosis på blot 25 mg vil være effektiv for de fleste. Hvis ikke kan man i svære perioder gradvist øge doseringen en smule for at finde doseringen, som passer til ens behov. 

Er du ramt af angst, og mangler du et middel, som du kan bruge med angstdæmpende virkning, så kan CBD være noget for dig. Udover angst kan det også have en gavnlig effekt på stressniveauet, som ofte stiger i forbindelse med situationer med angst. Det er derfor ideelt til dig, som ønsker at lindre dine psykiske lidelser. Du kan opnå gode resultater med CBD uden, at du opnår nogen som helst følelse af eufori. Det anbefales dog altid, at du vender det med egen læge. 

CBD indtages oftest som olie. Herudover findes der andre spændende CBD produkter som fx CBD the og massageolie, som kan have en angstdæmpende effekt på kroppen. Sørg for at købe dine CBD produkter hos en forhandler, som kan vejlede om dosering samt tester produkterne hos et 3. parts laboratorium. Produkterne hos den danske forhandler Natures-Help.eu bliver kontrolleret af uvildige laboratorier og har et stort udvalgt af olier og hudplejeprodukter.

Opdateret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *