en stressramt mand der skal på cbd
CBD

Virker CBD mod stress?

CBD mod stress

Vi lever i en præstationskultur, som konstant kræver, at vi er på. Vi skal være på sociale medier, vi skal skabe karriere, vi skal se godt ud, vi skal passe børn. Vi skal kort sagt være perfekte udefra og ind. Det kan have store konsekvenser for vores mentale helbred.

Vi kender alle sammen følelsen af hjertebanken, let koldsved og kilden i maven før en eksamen, eller mens vi skriver en stor opgave. Vi føler os stressede. Men at føle sig stresset er ikke det samme som at have stress.

Stress – eller følelsen inden en eksamen udløses nemlig af hormonet kortisol. Det er et urinstinkt, som gør at vi enten er klar til kamp eller flugt, hvis vi bliver mødt af en sulten bjørn. Derfor kan kortvarig stress fremme præstationsevnen og give os en bedre karakter i vores opgaver.

Problemet opstår, når kroppen ikke får lov til at slappe af.

Hvis vi producerer for meget kortisol for længe, kan det være skadeligt for vores krop. Hvis vi er i konstant alarmberedskab, tappes vores krop for energi, og vi brænder ud. Hver dag melder flere tusinde danskere sig syge på arbejdet med sygdommen, og man kan sige at stress er blevet en folkesygdom.

Men hvorfor går folk rundt og føler, at de bliver truet af en sulten bjørn hver dag?

Vores moderne livsstil giver os simpelthen ikke plads til at slappe af.

Stress kan medføre symptomer som:

  • Træthed
  • Hovedpine
  • Uro
  • Angst
  • Depression

Alle disse symptomer påvirker almentilstanden i en sådan grad, at nogle aldrig kommer tilbage på arbejdsmarkedet efter at være gået ned med stress. Det kan også forårsage skader på hjernen.

Hvordan kan CBD hjælpe på stress?

CBD kan hjælpe med at kontrollere og reducere produktionen af kortisol i hjernen. Først og fremmest har CBD en beroligende effekt, som kan hjælpe med at kontrollere mange forskellige følelsesmæssige tilstande.

Dette skyldes blandt andet, at CBD kan fremme produktionen af kroppens lykkehormoner oxytocin og dopamin.

Den berolige effekt får man, når det aktive stof CBD binder sig til hjernens neurotransmittere. De hjælper med at producere blandt andet oxytocin og dopamin, så du får en følelse af lykke og overskud igen. Derfor bliver det lettere at håndtere stress og angst.

Derfor er CBD ikke kun relevant til dig, som lider af kronisk stress, men også til dem, som føler sig periodisk stressede, eller oplever andre former for neurologiske udfordringer. CBD understøtter simpelthen hjernens følelsesmæssige reaktioner på en positiv måde.

CBD er den naturlige måde at opnå et godt helbred på. Det understøtter foruden det psykiske, også mange af kroppens fysiske systemer. Navnlig immunsystemet, hormonsystemet og nervesystemet. En lille ubalance i et af disse systemer kan give store udsving i kroppen, og dermed skabe stort røre i din hverdag.

Ønsker du at opretholde et godt holistisk helbred, kan CBD være den naturlige vej for dig.

Selvom CBD stammer fra cannabisplanten, er den ikke afhængighedsskabende eller euforiserende. Cannabisplanten indeholder mange aktive stoffer, hvor CBD og THC er de største komponenter.

THC er grunden til, at cannabisplanten er ulovlig i sin helhed i Danmark. THC er nemlig det stof, som giver den euforiserende og neuroaktive effekt.

Husk: stress er ofte den direkte konsekvens af din livsstil og måske også din evne til at sige fra… Denne artikel er skrevet efter samtale omkring stress og CBD fra firmaet Neurogan. Du kan læse meget mere om den nordjyske CBD-distributør på deres hjemmeside – vi linker til siden her Neurogan

Opdateret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *