natures-help.eu cbd til dyr
CBD til dyr

Gavner CBD kæledyr

Præcis som med mennesker har også alle hvirveldyr et endocannabinoid system. Faktisk, blev det først opdaget hos dyr (rotter) i slut 80’erne i Israel af Raphael Mechuolam. Man fandt CB1 receptorer (primære receptorer for THC) i centralnervesystemet, og blev overrasket over at finde CB2 receptorer (primære receptorer for CBD) i immunceller, i hjernen, organerne, bindevævet og kirtler. Man har senere fundet, at det endocannabinoide system omfatter: immun-, nerve-, lymfe- og fordøjelsessystemet samt bindevævet.

Cannabisolie fungerer ved bl.a. at balancere fordøjelse, immunforsvar, bekæmpe inflammationer, smertelindre, forbedre bindevævet – m.m.

CBD er påvist at have mange gavnlige effekter på kroppen, og ingen nævneværdige bivirkninger. De mest almindelige er øget tarmaktivitet, mundtørhed og evt. lettere svimmelhed. Det går typisk over efter 1-2 uger.

CBD gavner dit kæledyrs sind

CBD kan være gavnligt, hvis dit kæledyr lider af allergi, angst, stress, smerter, hudproblemer eller har andre sundhedsmæssige udfordringer. CBD kan stabilisere dit kæledyrs indre balance, gøre det mere modstandsdygtigt, og øge livskvaliteten markant, især for dyr i behandling.

Det er ubærligt at se sit kæledyr lide af sygdom. Mange kæledyr må på et eller andet tidspunkt i deres liv forbi dyrlægen med små problemer som kløe eller irritabel mave. Andre må på operationsbordet med brækkede lemmer, eller behandles for andre alvorlige sygdomme.

Her kan CBD-olie hjælpe dit kæledyr til en hurtigere helingsproces, og skabe forøget livskvalitet.

CBD har en bevist effekt på understøtning af knoglerne. Dermed kan det hjælpe dit kæledyr med at komme hurtigere på benene efter et knoglebrud.

CBD til stressede kæledyr

Nytårsaften kan være et mareridt for kæledyrsejere. Mange hunde og katte er rædselsslagne for de høje brag fra fyrværkeri.

Et studie foretaget af forskere fra bl.a. Vanderbilt University School of Medicine og Vanderbilt University Medical Center viser, at CBD har en lovende effekt på at reducere angst- og stressrelaterede lidelser og adfærd. Årsagen findes bl.a. i, at CBD medvirker til at opretholde balance i nervesystemet via påvirkning af cellerne vha. CB1 og CB2 receptorerne (se mere under “Endocannabonoide system).

Studiet viste, at stress- og angstrelaterede lidelser og adfærd typisk opstår grundet et underskud i AEA niveauet i hjernen. Stress formindsker AEA niveauet, men CB1 receptorer blokerer for stress’ hæmmende virkning på AEA niveauet og øger AEA niveauet, hvorved risikoen for en stress-/angstrelateret adfærd og lidelse mindskes. Yderligere viste studiet, at en forøgelse af AEA niveauet reducerede stress- og angstrelaterede lidelser/adfærd.

Det er altså afgørende, at kroppens niveau af CB1 receptorer er i balance.

Da CBD jf. studiet, medvirker til at blokere for underskud i AEA niveauet i hjernen, via påvirkning af CB1 receptorerne, vil mange dyreejere opleve, at indtagelse af CBD olie gør deres dyr væsentlig mere rolige bl.a. nytårsaften, hvor fyrværkeri ofte udløser en stressreaktion i dyr.

Vi har i forbindelse med denne artikel haft dialog med flere dyreejere, som i forbindelse med nytårsaften f.eks har benyttet sig af natures-help.eu dyrevenlige CBD-produkter, produktet der blev brugt til hhv. 2 hunde og 1 kat var alle denne. 

CBD er som tidligere nævnt ikke psykoaktivt. Det betyder at kæledyret ikke bliver påvirket eller skæv af CBD, men alligevel oplever en afslappende effekt.

Ligeledes kan CBD hjælpe kæledyr, som har haft en traumatisk oplevelse, og oplever stress derfra.

CBD booster kroppens celler, og foruden at give en afslappende effekt, gør det kæledyret mere modstandsdygtigt. Dermed kan kæledyrets krop bedre klare de udfordringer, som den bliver mødt med, når dyret er stresset.

Hvordan doserer jeg CBD til mit kæledyr?

Dyrs stofskifte er langsommere end menneskers, hvilket betyder at dyr skal have en mindre dosis CBD for at opleve den samme effekt som vi mennesker. Samtidig bliver CBD’en også i vores kæledyrs blod i længere tid, så en dosis CBD skal heller ikke gives lige så ofte, som hvis man behandlede sine egne smerter eller f.eks. sin egen angst.

Doseringen af CBD afhænger af, hvilken effekt du ønsker fra produktet. Ønsker du at bruge CBD som et sundt tilskud, kan en dråbe fra eks. en 30 ml. flaske med 500 mg CBD være nok til en effekt. Ønsker du at behandle et bestemt symptom, bør du starte med en dråbe om dagen, og dernæst langsomt øge dosis til 2 dråber om dagen.

Alligevel er den bedste metode til at finde den ideelle dosis blot at prøve sig frem. Start i det små og se, hvordan dit kæledyr reagerer. Hvis din hund f.eks. lider af angst eller har smerter, så vær opmærksom på hvilken dosis det kræver, før han eller hun virker mere afslappet. Det er bedst at starte med en enkelt dråbe om dagen, men i sidste ende kender du dit kæledyr bedst og ved, hvordan den har det.

Da CBD har en meget karakteristisk smag, anbefales det, at du doserer dit produkt i dit kæledyrs mad, for at kamouflere smagen. Dog er det også muligt at give dråber direkte under tungen, eller i øret hvis dit kæledyr vil tolerere dette.

Du kan læse meget mere om CBD til kæledyr (på engelsk) HER

Opdateret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *