Hvor meget CBD skal du tage
CBD

CBD til dine smerter

Vi ved alle sammen, hvor ødelæggende smerter kan være for vores livskvalitet. Kroniske smerter kan gøre sociale arrangementer eller noget så simpelt som almindeligt samvær med familien til en kæmpe prøvelse.

Der kan være mange grunde til, at du oplever smerter, men én ting er fælles for dem alle – de kommer fra nervesystemet.

Dette kan forbindes til kroppens endocannabinoide system, som består af receptorer, der taler sammen. CBD er bevist at have en særlig positiv indvirkning på det endocannabinoide system, hvorfor det også kan hjælpe mod smerter.

Erfaringer viser, at det er vigtigt at indtage sit CBD hver 4. time for konstant smertelindring.

Du kan evt bruge små 20 min. og se denne video på youtube, som på en saglig og super måde viser, hvordan og hvorfor CBD er så unikt et produkt fra naturens side. Se videoen her nedenfor:

Hvilke typer smerter hjælper CBD på?

Det korte svar er ”alle slags smerter”. Fordi en af receptorerne i det endocannabinoide system findes i hypofysen, som regulerer smerte, har CBD en yderst vellykket effekt på alle typer af smerter.

Iben og Bent har begge oplevet markant bedring efter lange smerteforløb efter de er begyndt at indtage CBD olie fra det danske firma Natures-Help.

Læs mere om Iben og Bents erfaringer med CBD.

Cannadiske forskere har desuden fundet ud af, at flavonoider i hampplanten har mere end 30 gange bedre effekt mod hovedpine end almindelige hovedpinepiller med acetylsalicylsyre.

Herudover er der målt lavere mængder af CB2 receptorer i rygraden på personer med ledbrusksmerter og forskere peger på en sammenhæng mellem denne mangel og senere udvikling af kondropati (ledbrusksmerter). Modsat viser studiet, at niveauet af CB2 receptorer var i balance ved de af de undersøgte med normal fungerende led.

CBD hjælper kroppen med at genetablere et passende niveau af CB2 receptorer i kroppen.

Men hvorfor får vi smerter? (her er nogle få eksempler på forskellige og frygtede diagnoser)

CBD og Gigt

Gigt er en kronisk sygdom, som rammer mange danskere hvert eneste år. Kendetegnende for gigt er de store smerter, som kan plage den gigtramte. Der findes mange typer af gigt, men fælles for dem alle er, at de er uhelbredelige. Dog kan den rette behandling holde symptomerne så meget nede, at patienten kan leve et nogenlunde normalt liv.

Da gigt skaber en inflammation i kroppen, kan den også give hævelser, træthed og generel utilpashed.

CBD er bevist effektiv til at minimere inflammationer, hvorfor det er oplagt at bruge til at holde symptomerne fra en gigtsygdom nede.

CBD og Fibromyalgi

Mange kender fibromyalgi som en funktionel lidelse, som lægerne ikke kan påvise. Det ændrer dog ikke på de symptomer, som den ramte oplever – ej heller på de konsekvenser, som dette kan have for livskvaliteten.

Fibromyalgi er kendetegnet ved uforklarlige smerter i kroppen, træthed og manglende overskud. Da det endocannabinoide system har forbindelse til både nervesystemet, knoglerne og immunforsvaret, kan det i høj grad hjælpe folk med Fibromyalgi.

CBD og Sclerose

Sclerose er en frygtet sygdom. Den er kendetegnet ved store smerter og stærke spasmer og kramper i musklerne.

Det er svært at holde symptomerne på sclerose nede med konventionel medicin – og denne medicin er tilmed yderst stærk og kræver høje doseringer. CBD kan hjælpe sclerosepatienter til forøget livskvalitet.

Der er før lavet forsøg med medicinsk cannabis på sclerose med en yderst god effekt på både smerter og spasmer. Desuden er det alment kendt blandt sclerosepatienter, at CBD har givet dem et langt mere symptomfrit liv – næsten uden medicin.

CBD har heller ingen alvorlige bivirkninger!

Det er faktisk aldrig nogensinde blevet registreret et eneste dødsfald eller anden alvorlig konsekvens ved brugen af CBD!

De eneste bivirkninger, som er indberettet omkring CBD er:

  • Mundtørhed
  • Lavt blodtryk
  • Tynd mave i opstartsfasen
  • Kvalme
  • Svimmelhed

Mundtørhed samt tynd mave vil typist forsvinde efter ca. 14. Opleves kvalme eller svimmelhed kan man nedregulere sin dosis.

Smertelindring via huden

CBD via huden til blodbanerne og derfor kan produkter med CBD også anvendes udvortes til supplerende behandling af smerter. Et godt supplement til indvortes brug af CBD produkter kan derfor være en CBD massageolie, CBD bodylotion eller CBD salve, hvor man masserer direkte på de smerteplagede områder. Den rene CBD olie kan også blandes med fx kokosolie eller en almindelig bodylotion og smøres direkte på de smerteplagede områder. Neurogan har et bredt udvalgt af olier og hudplejeprodukter uden skadelige ingredienser.

Studier viser desuden, at ECB også er tilstede på huden, hvorfor CBD også har potentiale til at afhjælpe hudproblemer som eksem, betændelse mm.

Formindsk brugen af smertestillende medicin

Der er i øjeblikket en del forsøg i DK vedr. brug af CBD mod smerter. Smertelindring er og har historisk været en af de mest udbredte årsager til anvendelse.

Det er underordnet, om du lider af en kronisk sygdom, som dagligt kræver smertestillende medicin, eller om du i perioder har brug at tage flere piller end andre. CBD kan hjælpe til at mindske dit indtag af smertestillende medicin. Suppler evt. med hudplejeprodukter med CBD, fx massageolie, da CBD også kan smertelindre via huden.

Smertestillende medicin har flere bivirkninger, og det helt stærke af slagsen kan endda medføre afhængighed. Dette er ikke tilfældet med CBD. CBD er ikke afhængighedsskabende, ligesom du ikke bliver høj af at bruge CBD.

Der findes over 60 cannabinoider i cannabisplanten. De to mest markante er THC og CBD.

THC er det stof, som giver den euforiserende effekt, og som kan give psykoser. THC er ulovligt i Danmark, og kan derfor ikke købes på det frie marked.

CBD er stoffet med alle de fordelagtige egenskaber i cannabisplanten. Derudover har det ikke en neurologisk effekt, hvilket betyder, at du ikke bliver høj eller afhængig af at bruge produkter med CBD.

Opdateret

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *