Hvor meget CBD skal du tage
CBD

CBD til dine smerter

CBD mod smerter

Vi ved alle sammen, hvor ødelæggende smerter kan være for vores livskvalitet. Kroniske smerter kan gøre sociale arrangementer eller noget så simpelt som almindeligt samvær med familien til en kæmpe prøvelse.

Der kan være mange grunde til, at du oplever smerter, men én ting er fælles for dem alle – de kommer fra nervesystemet.

Dette kan forbindes til kroppens endocannabinoide system, som består af receptorer, der taler sammen. CBD er bevist at have en særlig positiv indvirkning på det endocannabinoide system, hvorfor det også kan hjælpe mod smerter.

Du kan evt bruge små 20 min. og se denne video på youtube, som på en saglig og super måde viser, hvordan og hvorfor CBD er så unikt et produkt fra naturens side. Se videoen her nedenfor:

Hvilke typer smerter hjælper CBD på?

Det korte svar er ”alle slags smerter”. Fordi en af receptorerne i det endocannabinoide system findes i hypofysen, som regulerer smerte, har CBD en yderst vellykket effekt på alle typer af smerter.

Men hvorfor får vi smerter? (her er nogle få eksempler på forskellige og frygtede diagnoser)

CBD og Gigt

Gigt er en kronisk sygdom, som rammer mange danskere hvert eneste år. Kendetegnende for gigt er de store smerter, som kan plage den gigtramte. Der findes mange typer af gigt, men fælles for dem alle er, at de er uhelbredelige. Dog kan den rette behandling holde symptomerne så meget nede, at patienten kan leve et nogenlunde normalt liv.

Da gigt skaber en inflammation i kroppen, kan den også give hævelser, træthed og generel utilpashed.

CBD er bevist effektiv til at minimere inflammationer, hvorfor det er oplagt at bruge til at holde symptomerne fra en gigtsygdom nede.

CBD og Fibromyalgi

Mange kender fibromyalgi som en funktionel lidelse, som lægerne ikke kan påvise. Det ændrer dog ikke på de symptomer, som den ramte oplever – ej heller på de konsekvenser, som dette kan have for livskvaliteten.

Fibromyalgi er kendetegnet ved uforklarlige smerter i kroppen, træthed og manglende overskud. Da det endocannabinoide system har forbindelse til både nervesystemet, knoglerne og immunforsvaret, kan det i høj grad hjælpe folk med Fibromyalgi.

CBD og Sclerose

Sclerose er en frygtet sygdom. Den er kendetegnet ved store smerter og stærke spasmer og kramper i musklerne.

Det er svært at holde symptomerne på sclerose nede med konventionel medicin – og denne medicin er tilmed yderst stærk og kræver høje doseringer. CBD kan hjælpe sclerosepatienter til forøget livskvalitet.

Der er før lavet forsøg med medicinsk cannabis på sclerose med en yderst god effekt på både smerter og spasmer. Desuden er det alment kendt blandt sclerosepatienter, at CBD har givet dem et langt mere symptomfrit liv – næsten uden medicin.

CBD har heller ingen alvorlige bivirkninger!

Det er faktisk aldrig nogensinde blevet registreret et eneste dødsfald eller anden alvorlig konsekvens ved brugen af CBD!

De eneste bivirkninger, som er indberettet omkring CBD er:

  • Mundtørhed
  • Lavt blodtryk
  • Tynd mave i opstartsfasen

Det skal hertil siges, at disse kendte bivirkninger ved CBD er mere undtagelsen end reglen, når du starter på CBD.

Formindsk brugen af smertestillende medicin

Det er underordnet, om du lider af en kronisk sygdom, som dagligt kræver smertestillende medicin, eller om du i perioder har brug at tage flere piller end andre. CBD kan hjælpe til at mindske dit indtag af smertestillende medicin.

Smertestillende medicin har flere bivirkninger, og det helt stærke af slagsen kan endda medføre afhængighed. Dette er ikke tilfældet med CBD. CBD er ikke afhængighedsskabende, ligesom du ikke bliver høj af at bruge CBD.

Der findes over 60 cannabinoider i cannabisplanten. De to mest markante er THC og CBD.

THC er det stof, som giver den euforiserende effekt, og som kan give psykoser. THC er ulovligt i Danmark, og kan derfor ikke købes på det frie marked.

CBD er stoffet med alle de fordelagtige egenskaber i cannabisplanten. Derudover har det ikke en neurologisk effekt, hvilket betyder, at du ikke bliver høj eller afhængig af at bruge produkter med CBD.

Du er meget velkommen til at kontakte os for yderligere info – du kontakter os HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *